Vrijdag 14/2, voor het eerst in weken is er terug competitie...de lange onderbrekingen in dit seizoen maken het er zeker niet makkelijker op, het is valentijnsavond en de vrouwtjes zullen zeker iets anders in gedachten gehad hebben dan een voetbalavondje... Het mooiste valentijnscadeau voor de geschorste coach Schapmans zijn toch wel de 3 punten ! Als opwarmertje speelde Real C hun wedstrijd tegen Balen, de generale repetitie tegen Eisden Dorp was om 20u voor onze youngsters. Geen Karel Pauwels en Jelle Lauwers (gekwetst), Maverick Saenen en Yannick Arnoets hadden andere verplichtingen...er diende dus flink gepuzzeld te worden. Amper een halve minuut ver en daar is al de eerste kans voor Jasper Vivijs, zijn schot gaat voorlangs. Elouadi brengt even later de thuisploeg toch op voorsprong : een verdiende 1-0. Real krijgt voldoende kansen om een veilige voorsprong uit te bouwen en mist ze één na één...Halfweg de eerste helft zorgt Kilic dan toch voor de verdubbeling van de score : 2-0.

Eisden knokt zich terug in de wedstrijd, de aansluitingstreffer laat dan ook niet lang op zich wachten : 2-1. Beide ploegen trekken met deze stand richting kleedkamers. Real verdedigt in de 2e helft zijn voorsprong, het is een tijd wachten op het eerste doelgevaar...de trap van Kilic zoeft over, het schot van Elouadi scheert naast en na een knappe actie van Cosemans naar Hendrickx, pareert de bezoekende goalie de knal van Brent. Ook Ward Vivijs doet nog zijn duit in het zakje, idem dito gaat de bal opnieuw naast het doel. Real lijkt op weg naar de zege doch in de laatste minuten krijgt Eisden een vrije trap toegekend, Van Bael kan in 1e instantie het schot nog afweren, de rebound is echter wel raak : 2-2. De youngsters blijven achter met een dubbel gevoel, de overwinning was in zicht doch aan de eindmeet worden pas de prijzen gegeven...

Real beloften speelden met: Davy Van Bael, Yener Kilic, Jasper Vivijs, Ward Vivijs, Brecht Cosemans, Brent Hendrickx, Joren Lambaerts en Issam Elouadi

Bij het eerste elftal ontbraken Bomboi en coach Schapmans (schorsing), Amajoud is nog steeds buiten strijd doch hoopt weldra zijn wederoptreden te maken. Eisden Dorp is nooit een makkelijke tegenstander, in de heenwedstrijd sleepte het de laatste 10 seconden nog een gelijkspel uit de brand. De Real boys hadden dus het één en ander recht te zetten. Zoals elke wedstrijd kiest Real resoluut voor de aanval, Putzeys met een gekruist schot, binnenkant paal en binnen: 1-0.

Scheerens en Putzeys zijn met hun snelheid een gesel voor de bezoekers, de vele kansen resulteren helaas niet in de verhoopte voorsprong. Integendeel, Eisden hijst zich via Borgions op gelijke hoogte met de thuisploeg : 1-1. Tegelijkertijd ligt de foutenlast bij Real hoog en het staat halfweg de eerste helft al op 5 fouten. Na een assist van Putzeys tikt Soussi de verdiende 2-1 binnen. Luttele minuten voor de rust zoeken de bezoekers uitdrukkelijk de 6e fout, 10m-trap en Slechten trapt de 2-2 voorbij Sacchini. Bart Schapmans kan niet anders dan lijdzaam toekijken van op de tribune, zijn assistent-coaches Hermans en Vervoort hebben werk te verrichten tijdens de pauze. Ruststand 2-2, hopelijk staat het vizier scherper in de 2e helft! De Real boys hebben de boodschap duidelijk begrepen en grijpen hun tegenstander meteen bij de keel. Knappe actie van Putzeys naar Cosemans, Brecht met de pass naar Scheerens, die koel afrondt: 3-2! Eisden hanteert in de 2e helft vooral de lange bal, de slordigheden stapelen zich op en Real groeit in de wedstrijd. Een nieuwe aanval van Cosemans en Putzeys, speedy Bob telt Eisden Dorp helemaal uit : 4-2 !

Real is nu helemaal op toerental gekomen, een nieuwe aanval wordt foutief afgestopt...de vrije trap van Lagouireh wordt aanvankelijk nog weg gebokst door de doelman, maar daar staat Bob de Bouwer alweer klaar om met een schitterende knal de 5-2 tegen te touwen te mikken. Valentijnscadeautje met een grote strik rond, afgeleverd bij de coach, eindstand 5-2 en opdracht volbracht.

Real Noorderwijk speelde met : Carlo Sacchini, Aziz Lagouireh, Noureddine Soussi, Yannick Scheerens, Yassin Markai, Nico Byloos, Bob Putzeys, Brecht Cosemans, Ward Vivijs, Joren Lambaerts en Davy Van Bael
Doelpunten waren van : Putzeys (3), Soussi (1), Scheerens (1)

Volgende week zou Real de verplaatsing maken naar Futsal Besiktas Antwerpen, doch deze ploeg heeft haar ontslag gevraagd en komt niet meer in actie in 2e nationale B.

De volgende Futsal afspraak is dus op 28 februari '14 in De Mixx te Herselt voor de wedstrijd Real Noorderwijk - Koersel. Een voetbalavondje met Diner in de vipruimte van Eetcafé De Mixx... Niet te missen dus.